Sander Sloot Coaching & Training
Over mij

Over mij

Wie ben ik?

Mijn missie is om anderen zich krachtig te laten voelen in de keuzes die zij maken. Dit doe ik vanuit de overtuiging dat ieder mens het vermogen heeft om te groeien.

Ik hecht veel waarde aan gefundeerde connectie met anderen. Dat fundament vind ik in gedeelde ervaringen en in gesprekken die echt ergens over gaan. Ik sta open voor de mensen om mij heen, ben reflectief van aard en ga lastige gesprekken niet uit de weg. Dat klinkt misschien zwaar, maar ik lach veel en hard, zowel thuis als op mijn werk. Enthousiasme voert de boventoon en bij mij is er altijd plaats voor zelfspot. Ik heb een liefde voor outdoor, die ik zoveel mogelijk combineer met mijn werk. Mijn naam is Sander Sloot, ik ben 36 jaar, getrouwd en heb een dochter van 3 jaar.

Outdoor

Als jonge jongen werd mijn enthousiasme voor outdoor al gestimuleerd door mijn vader. Hij nam me elk jaar mee naar de Ardennen om te wandelen, te kanoën en te kamperen in het bos. Rond mijn 20e begon ik zelf te hiken met drie vrienden. Inmiddels heb ik tochten gemaakt in Noorwegen, Zweden, Schotland, IJsland, Nepal en Alaska, zowel met anderen als alleen. Sinds 2017 organiseer ik jaarlijks Outdoor Insights voor studenten: een vijfdaagse coachreis naar de Belgische Ardennen in de winter.

Outdoor geeft mij een fris perspectief. Of ik nu met een grote rugzak op door de bergen loop of met mijn hengel in een rivier sta: ik voel innerlijke rust. Weg van alles kan ik overdenken wie ik ben, welke route ik heb afgelegd en welke mogelijke paden er voor me liggen. Het bezig zijn met ‘elementaire’ taken (lopen, vuur maken, eten bereiden, een kamp opzetten) geeft mij focus om mijn gedachten te structureren. Door de ruimte om mij heen, ontstaat er ruimte in mijn hoofd.

Outdoor Insights ben ik gestart om die ervaring van rust en perspectief met anderen te delen.

Route

Na mijn studie sociologie werkte ik als onderzoeker bij het UMC St Radboud, Universiteit Utrecht en VU Amsterdam. Omdat ik niet gelukkig werd van het individuele karakter van onderzoek doen, maakte ik in 2013 de overstap naar Avans Hogeschool, waar ik tot op heden docent ben.

Binnen Avans Hogeschool ligt mijn focus op training en coaching. Als trainer werk ik met kleine groepen studenten, waarbij de focus ligt op gedrag: communicatie, weerbaarheid, veerkracht, en persoonlijk leiderschap. Als coach begeleid ik studenten en collega docenten in hun persoonlijke ontwikkelvraagstukken.

In 2021 startte ik mijn eigen onderneming om nóg meer te kunnen doen waarvan ik het meest geniet.

Om me verder te bekwamen in de rol als coach en trainer volgde ik de Training Coachtechnieken 1-op-1 bij de SchoolvoorCoaching, de NLP practitioner opleiding bij het IEP en interne training en coaching bij Avans Hogeschool.