Sander Sloot Coaching & Training
7-daagse coachreis Noorwegen

7-daagse coachreis Noorwegen

Het gebied

Deze reis Outdoor Insights vindt plaats op de Hardangervidda. Dit is het grootste nationale park van Noorwegen. De Hardangervidda is een uitgestrekt bergplateau dat zich kenmerkt door een glooiend landschap, veel meren en riviertjes, weidse uitzichten en een uitgebreid netwerk aan gemarkeerde en ongemarkeerde wandelroutes. Het gebied is toegankelijk voor beginnende hikers, maar biedt zeker de mogelijkheid om jezelf uit te dagen. Op de Hardangervidda geldt het allemansrecht, waardoor we in het wild ons kamp kunnen opzetten. Zo ben je echt weg van de de bewoonde wereld.

De reis

1. Aftrap met een gezamenlijke startbijeenkomst
Deze bijeenkomst staat in het teken van praktische voorbereiding (route, uitrusting, veiligheid, coaching)

2. Individueel intakegesprek
In het intakegesprek maak je kennis met de coach, stel je samen vast wat jij uit de hike wilt halen en maak je concreet hoe je dat gaat bereiken.

3. Reis van 7 dagen
De opbouw van de hike kan verschillen per editie van Outdoor Insights. Dit is afhankelijk van omstandigheden ter plekke. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het weer, de omstandigheden op de route en het welzijn van de deelnemers. In grote lijnen ziet de tocht er als volgt uit.

  • Dag 1: vertrek vanuit NL, aankomst op luchthaven Oslo. Transfer vanuit luchthaven naar blokhutten aan de rand van de Hardangervidda voor eerste overnachting. Kampvuur coachactiviteit met de groep
  • Dag 2: transfer vanuit blokhutten naar startpunt van de tocht. Tocht van 4-6 uur. Opzetten kamp. Onderweg individuele coachgesprekken.
  • Dag 3: tocht van 4-6 uur. Opzetten kamp. Avond coachactiviteit met de groep
  • Dag 4: basecamp (we blijven 2 nachten op dezelfde plek). Vrije tijd om zelf activteiten te ondernemen (bijvoorbeeld wandelen, vissen, koken, lezen, enz)
  • Dag 5: tocht van 4-6 uur. Onderweg individuele coachgesprekken. Stiltewandeling. Opzetten kamp.
  • Dag 6: tocht van 3-4 uur. Transfer van eindpunt naar blokhutten voor laatste overnachting. Gezamenlijk diner met afsluitende coachactiviteit.
  • Dag 7: transfer van blokhutten naar luchthaven, vlucht naar NL, aankomst op Schiphol.

4. Individueel outtakegesprek.
In het outtakegesprek sta je stil bij wat de hike je heeft opgeleverd. Je maakt de vertaling naar je gedrag in dagelijks leven.

5. Gezamenlijke afsluitende bijeenkomst.
In de laatste bijeenkomst wordt aandacht besteed aan borging van datgene wat is bereikt: zowel individueel als met de groep. Dit gebeurt in de vorm van persoonlijke statements.

Uitrusting

Voor de tocht heb je geen heftige uitrusting nodig. Een paar goede schoenen, een waterdichte jas en sneldrogende kleding zijn erg fijn. Kleding en schoenen regel je over het algemeen zelf. In overleg maak je voor overige uitrusting (denk aan bijvoorbeeld een tent, slaapzak, matje, kookgerei en een backpack) gebruik van wat je zelf hebt of (deels) van uitrusting die door mij wordt geleverd. Geen zorgen: in de periode voorafgaand aan de reis, krijg je ruim voldoende instructie, tips en trucs om er een onvergetelijke tocht van te maken.